Loading...

EPILARE DEFINITIVĂ

Înapoi

EPILARE DEFINITIVĂ

Ce inseamnă epilarea definitivă?

Fotoepilarea este definitivă, în sensul că firele de păr aflate în faza de creștere, odata tratate, nu mai cresc niciodată. Deoarece nu toți foliculii piloși sunt activi la un anumit moment nu trebuie sã ne asteptăm ca fotoepilarea să înlăture toate firele de păr într-o singură sedință. Putem vorbi de o reducere procentuală definitivă. La fiecare sedință de tratament se distrug 20-30% din firele de păr dintr-o anumită zonă, pentru că nu toate firele de păr sunt în faza de creștere activă pentru a putea fi distruse complet. Fotoepilarea are un randament de 90-95 %, în funcție de caracteristicile celui care se tratează. Odată ce au fost distruse, firele de par nu mai cresc, dar în zona tratată vor mai apărea alte fire de păr, cele care au fost inactive în momentul tratamentului. Pentru a le trata și pe acestea vor fi necesare mai multe sedințe. În general o zonă se tratează de mai multe ori, până când clientul este multumit de rezultat.

Cine poate beneficia de epilare definitivă?

Pot apela la fotoepilare atât femeile cât și bărbații, pentru a scăpa de părul nedorit. Acest procedeu se aplică cu succes pe toate zonele, cum ar fi fruntea, sprâncenele, vârful nasului, mustața, bărbia, lobul urechii, umerii, spatele, axila, abdomenul, fesele, zona pubiană, zona bikini, zona peri-mamelonară, antebrațele, brațele, gambele, coapsele, mâinile, picioarele și degetele. Persoanele cu păr blond deschis și cele cu păr alb nu pot beneficia de acest tratament, deoarece aceste fire de păr nu conțin melanină, astfel că lumina nu poate fi transmisă la bulb.

Cum trebuie să mă pregătesc pentru tratament și la ce trebuie să mă aștept?

Zona care urmează a fi tratată nu trebuie epilată cu ceară sau prin smulgere cu cel puțin 2 săptămâni înainte de tratament. Epilarea cu ceară smulge rădăcina foliculului pilos, iar fotoepilarea nu mai are pe ce să acționeze. Din același motiv, epilarea cu ceară sau prin smulgere este interzisă pe toată perioada ședințelor de fotoepilare. Între ședințe se va folosi doar rasul, tunsul sau crema depilatoare. Părul trebuie înlăturat prin radere cu o zi înaintea ședinței de epilare definitivă, pentru ca energia luminoasă să fie concentrată în rădăcina părului, nu în partea lui superioară, care se va încalzi inutil. În circa 8-14 zile firele de păr tratate încep să cadă. Inițial, unele fire de păr dau senzația de continuă creștere, dar este vorba doar de procesul normal de eliminare a lor din tegument. După perioada de eliminare, mai pot rămâne pe piele puncte negre mici, fire de păr care dau impresia ca au rămas în piele. Și acestea vor fi eliminate, dar mai lent. După căderea firelor tratate va urma o perioadă de lipsă a părului, de câteva săptămâni, până când încep să crească noile fire de păr, cele care, la momentul ședinței de fotoepilare, nu erau în faza de creștere activă. Atunci când se înmulțesc suficient, dupa circa 2-4 săptămâni de la ședința anterioara de epilare, se va efectua o nouã sedință. Pielea trebuie să fie cât mai albă, de aceea expunerea la soare (bronzatul), precum și utilizarea produselor autobronzante trebuie evitate începând cu 20 de zile înainte de prima sedință de fotoepilare, precum și pe toată perioada tratamentului. Daca sunt vizate zone expuse la soare în mod frecvent(fața, gambele, etc.) este necesară folosirea unei creme cu factor de protecție UV cât mai ridicat (recomandabil 30-50).

Pot face tratament persoanele cu pilozitate produsă din cauze hormonale?

Pot beneficia de tratamentul de epilare definitivă atât persoanele perfect sănătoase, dar cu o pilozitate crescută în anumite zone, cât și persoanele cu tulburări hormonale.

Câte ședințe sunt necesare și la ce intervale?

Pentru o reducere semnificativă a numărului de fire de păr sunt necesare în general între 8 și 10 ședințe, la intervale de timp specifice. Factorii cei mai importanți care determină numărul de sedințe sunt:
 • caracteristicile zonei tratate (procentul de fire de păr aflate în faza de creștere activă)
 • textura părului, frecvența ședințelor, culoarea pielii și a părului
 • istoricul epilărilor anterioare
 • diverse condiții medicale și nemedicale(bronzare, hirsutism, etc.)

Majoritatea persoanelor au nevoie de 8-10 ședințe de fotoepilare, la intervale de 2-4 săptămâni, dar acest lucru depinde de prea mulți factori pentru a putea fi previzionat cu certitudine (depinde de la persoană la persoană). Părul nu poate fi distrus decât în anagen (faza de creștere activă). Pentru a avea un rezultat cu adevărat definitiv pot fi necesare ședințe scurte de întreținere din 6 în 6 luni timp de 2 ani de la începerea tratamentului.

Cât de dureros este tratamentul?

Pragul dureros al fiecărei persoane este diferit, dar în general procedura nu este mai dureroasă decât epilarea cu ceară. Se va lucra cu intensități ale luminii la limita suportabilității dureroase a fiecărei persoane, iar durerea va fi atenuată și prin folosirea gelurilor de răcire.

Care sunt posibilele riscuri, efecte secundare sau complicații ale fotoepilării?

Printre efectele secundare care pot (nu obligatoriu) să apară se numără:
 • mâncărime (în timpul tratamentului)
 • roșeață (de obicei trece în câteva ore și poate să dureze cel mult 3 zile)
 • inflamarea zonei tratate (de obicei trece în câteva ore, dar poate să se mențină până la 3 zile)
 • durere, amorțeală, mici înțepături.
 • (foarte rar) pot apărea cruste (în zona cu păr încarnat), discolorații (hipo sau hiperpigmentări temporare), purpură (în zonele cu piele bronzată)

Trebuie reținut faptul că efectele secundare apar destul de rar și sunt doar temporare.

Contraindicații ale epilării definitive IPL

Epilarea definitivă IPL este contraindicată persoanelor:
 • care urmează un tratament medicamentos cu produse fotosensibile
 • cu pielea recent bronzată (natural sau artificial) sau cele care intenționează să se bronzeze
 • ce prezintă inflamații cutanate sau plăgi deschise în zona tratată
 • cu tatuaje în zona tratată
 • aflate sub tratament de steroizi (astm) în ultimele 3 luni
 • cu mare densitate de negi pigmentari
 • aflate în stare de graviditate
 • epilepsie, cancer, urticarie, herpes, silicon, pacemaker

Epilarea definitivă cu IPL se poate aplica pe tot corpul?

Tratamentul cu IPL se poate aplica pe tot corpul, mai putin zonei ochilor, mucoasei și părții interne a organelor genitale.

Prețuri
Epilare definitivă
Mustață, perciuni 60 lei
Gât 100 lei
Fese 150 lei
Axile 130 lei
Inghinal lateral 130 lei
Inghinal total 200 lei
Picior scurt 300 lei
Picior lung 650 lei
Zona lombară 100 lei
Bărbie 75 lei
Brațe (lung) 300 lei
Brațe (scurt) 200 lei
Abdomen 90 lei
De la a 7-a ședință reducere de 50% la toate procedurile!
Programări

Camelia Pop: 0740 771954